تلفن تماس : 09023011132
شرکت اتوماسیون صنعتی فریان | خط تولید و ابزاردقیق

شرکت اتوماسیون صنعتی فریان | خط تولید و ابزاردقیق

شرکت طراحی اتوماسیون صنعتی فریان، برنامه نویسی اتوماسیون صنعتی، راه اندازی خط تولید، شرکت اتوماسیون صنعتی در تهران، کرج و سراسر ایران،خدمات اتوماسیون صنعتی،ابزار دقیق، برنامه نویسی ربات های صنعتی کوکا، زیمنس، انجام پروژه های اتوماسیون صنعتی و خودکار سازی

تفاوت VFD یا درایو با سافت استارتر

تاریخ انتشار : 2024/09/14

تفاوت درایو (vfd) با سافت استارتر (soft starter)

اینورتر یا درایو (vfd) و سافت استارتر (soft starter) هر دو دستگاه‌هایی هستند که برای کنترل سرعت و گشتاور موتورهای الکتریکی استفاده می‌شوند. اما عملکرد متفاوتی دارند و اهداف متفاوتی را نیز دنبال می‌کنند. در اینجا به تفاوت های اصلی بین این دو می پردازیم:

تفاوت کارکرد اینورتر  با سافت استارتر

 

درایو (vfd):

VFD ها سرعت یک موتور AC را با تغییر فرکانس و ولتاژ عرضه شده به موتور کنترل می کنند. آنها کنترل دقیقی بر روی سرعت موتور را امکان پذیر می کنند و آن را قادر می سازند تا با سرعت های مختلف مطابق با برنامه کاربردی کار کند. VFD ها قادر به راه اندازی و توقف تدریجی موتور هستند که به کاهش استرس مکانیکی و سایش موتور و ماشین آلات متصل کمک می کند.

سافت استارتر(soft starter):

سافت استارتر برای محدود کردن افزایش جریان اولیه در هنگام راه‌اندازی موتور استفاده می‌شوند و در نتیجه فشار مکانیکی روی موتور و سیستم الکتریکی کاهش می‌یابد. آنها معمولاً ولتاژ اعمال شده به موتور را در هنگام راه اندازی کنترل می کنند و به تدریج ولتاژ را برای رسیدن به سرعت کامل افزایش می دهند. بر خلاف VFD ها، سافت استارترها کنترل سرعت متغیر را ارائه نمی دهند. آنها فقط جریان راه اندازی و گشتاور را کنترل می کنند.

تفاوت VFD یا درایو با سافت استارتر

تفاوت VFD یا درایو با سافت استارتر

کنترل سرعت:

درایو (vfd):

کنترل دقیقی بر روی سرعت موتور فراهم می کند و امکان عملکرد سرعت متغیر را فراهم می کند.

سافت استارتر(soft starter):

کنترل سرعت را ارائه نمی دهد. فقط جریان راه اندازی و گشتاور را محدود می کند.

 

بهره وری انرژی:

درایو (vfd):

VFD ها می توانند منجر به صرفه جویی در مصرف انرژی در کاربردهایی شوند که در آن از عملکرد سرعت متغیر استفاده می شود زیرا می توانند سرعت موتور را مطابق با بار مورد نیاز تنظیم کنند و در نتیجه مصرف انرژی را کاهش دهند.

سافت استارتر(soft starter):

سافت استارتر در درجه اول استرس مکانیکی را در هنگام راه‌اندازی موتور کاهش می‌دهند و ذاتاً کارایی انرژی را بهبود نمی‌بخشند.

 

کاربرد:

درایو (vfd):

معمولاً در برنامه‌هایی استفاده می‌شود که کنترل سرعت متغیر مورد نیاز است، مانند سیستم‌های نوار نقاله، پمپ‌ها، فن‌ها و سایر ماشین‌آلات که در آنها بار متغیر است.

سافت استارتر(soft starter):

معمولاً در برنامه‌هایی استفاده می‌شود که جریان هجومی زیاد در هنگام راه‌اندازی موتور می‌تواند باعث مشکلاتی شود، مانند پمپ‌های بزرگ، کمپرسورها یا نواره ای نقاله.

 

قیمت :

درایو (vfd):

به دلیل ویژگی‌های اضافی برای کنترل سرعت متغیر، معمولاً در مقایسه با سافت استاتر گران‌تر هستند.

سافت استارتر(soft starter):

معمولاً در مقایسه با VFD ها ارزان تر هستند، اما فاقد عملکرد کنترل سرعت متغیر هستند.

جمع بندی مقایسه درایو(VFD)  و سافت استاتر

به طور خلاصه، در حالی که هر دو VFD و سافت استارتر برای کنترل عملکرد موتور AC استفاده می شوند، اهداف متفاوتی دارند. VFD ها کنترل سرعت متغیر را همراه با قابلیت راه اندازی نرم ارائه می دهند، در حالی که استارت های نرم در درجه اول بر محدود کردن جریان راه اندازی و گشتاور بدون ارائه کنترل سرعت متغیر تمرکز می کنند. انتخاب بین این دو به نیازهای خاص برنامه از جمله نیاز به کنترل سرعت، بهره وری انرژی و محدودیت های بودجه بستگی دارد.

برخی از مشتریان ما